Autoschade? Wie is de klant?!

Heb je schade aan je auto? Heel vervelend! Maar gelukkig heeft elk schadeherstelbedrijf vakmensen die graag je auto weer goed willen repareren
Terugbrengen in de staat van net voor de aanrijding zodat je na schadeherstel weer veilig je weg kunt vervolgen.

Maar wat als niet jij, maar je verzekeraar de klant is?!
Of dit schadeherstelbedrijf nu je eigen keuze is of dat van je autoverzekeraar. Vraag altijd aan het herstelbedrijf wie de klant is. Ben jij dat als autobezitter? Of is dat je verzekeraar? Voor wie werkt het schadeherstelbedrijf?
Want als ze voor jou als autobezitter werken maar ook contracten met je verzekeraar hebben. Dan is er sprake van een belangenconflict!

Hoe herken je dat je verzekeraar de klant is?
Check de logo’s op de gevel of de zuil bij het autoschadeherstelbedrijf van je keuze. Word je door je verzekeraar verwezen naar dit bedrijf? Dan kan je ervan uitgaan dat er gesneden wordt in prijs. Wat weer leidt tot niet goed schadeherstel.

“If you pay peanats, you get monkeys”

Schadeherstel is waardeherstel van je auto.
Daar betaal je tenslotte een volle premie voor. En hier heb je wettelijke ook recht op. Geef je verzekeraar niet de regie over schadeherstel. Vraag naar de door je verzekeraar bedongen uurtarief en kortingen. Laat in dat geval je verzekeraar de schade niet regelen.

Wat kan jij bepaalt voor je betekenen.
Ieder schadeherstelbedrijf kan in principe goed repareren. Als ze de kennis, equipment en toegang tot de data hebben. In combinatie een gezond uurtarief en dosis gezond verstand. Samen met de autobezitter zorgen wij
dat het schadeherstelbedrijf financieel krijgt wat nodig is om een schadeauto goed te repareren. Zodat er geen reden meer is om niet goed te herstellen
Diegene die dan alsnog niet goed repareren, moeten zelf op de blaren zitten.

Oplossing bij autoschade, niet je eigen schuld.
Of je nu WA, WA-beperkt (extra) of Allrisk (Casco) verzekerd bent
Nooit meer de schade via je eigen verzekeraar laten regelen!
Vooral niet bij casco of via de direct verzekering de verzekeraar de regie geven
Meld je schade via schade@jijbepaalt.nl of laat je schadehersteller contact met ons opnemen. Wij zorgen samen met elkaar dat het schadeherstelbedrijf van je keuze goed kan repareren, doordat zij betaald krijgen wat nodig is om daadwerkelijk goed te herstellen! En alle kosten met betrekking tot de schade worden geclaimd vanuit de wettelijke grondslag.

bronvermelding: www.jijbepaald.nl